امروزه شما می توانید مدل های زیادی از شیرآلاتساختمان ها را مشاهده کنید که هر یک از آنها دارای کاربرد خاصی هستند. در گذشته افراد برای نصب ماشین لباسشویی و دیگر تجهیزات ساختمان باید آب کل ساختمان را قطع می نمودند. اما امروزه از شیر پیسوار برای بهبود این شرایط استفاده می شود. به کمک شیر پیسوار هر فردی می تواند آب واحد خود را قطع نماید. استفاده از شیر پیسوار شرایطی را ایجاد خواهد کرد که شما می توانید با استفاده از آن، آب همان بخش از خانه که نیاز است را قطع نمایید. شیر پیسوار وسیله ای است که برای کنترل آب در انواع لوله کشی های ساختمان به کار گرفته می شود.
کاربرد شیرآلات پیسوار چیست ؟
هر یک از شیرآلات ساختمانی کاربرد متفاوتی دارند. شیر پیسوار دو دهنه دارد که یکی از آنها برای ورود و دیگری برای خروج آب است. به دلیل دسته هایی که روی شیر پیسوار قرار گرفته است شما می توانید جریان آب را قطع و وصل کنید. علاوه بر آن با استفاده از این دسته می توانید فشار آب خروجی را از درون لوله تنظیم نمایید. عملکرد شیر پیسوار تحت کنترل کردن جریان آب است. در قسمت خروجی لوله کشی هر یک از بخش های ساختمان این شیر را نصب می کنند. در صورتی که نیاز باشد با استفاده از این شیر می توانید آب یک بخش را قطع نمایید و نیازی نیست آب کل ساختمان را ببندید.
اهمیت شیرآلات پیسوار چیست ؟
اهمیت شیرآلات پیسوار در زندگی آپارتمانی زیاد است. شما برای هر کار کوچکی دیگر نیازی نیست شیرآلات کل ساختمان را قطع کنید. بلکه با استفاده از شیر پیسوار می توانید مشکل خود را حل نمایید. هر یک از شیر های ساختمانی دارای ساختار متفاوتی هستند. بر همین اساس شما برای خرید شیر پیسوار باید کاربرد و ساختار آن را مورد بررسی قرار دهید. شیر پیسوار را به عنوان یکی از مهم ترین شیرهای تنظیم کننده می شناسند. شما می توانید لوله آب گرم و آب سرد را به این شیر وصل کنید. در صورت نیاز به راحتی می توانید با استفاده از شیر پیسوار، آب را در منطقهای که مد نظرتان است قطع نمایید.
کدام بخش های ساختمان به شیر پیسوار نیاز دارند ؟
زمان نصب ماشین لباسشویی با استفاده از شیر پیسوار به جای اینکه کل آب ساختمان را قطع کنید می توانید از شیر پیسوار استفاده نمایید. لوله ای که قرار است به ماشین وصل شود را با شیر پیسوار کنترل خواهید کرد. هر یک از لوله های آب سرد و گرم دارای شیر پیسوار جداگانه هستند. بر همین اساس شما باید شیرآلات متفاوت آب گرم و آب سرد را به خوبی بشناسید. روشویی و ظرفشویی دارای لوله آب گرم و سرد هستند. خروجی هر یک از شیرآلات روشویی و ظرفشویی یک شیر پیسوار دارند. کاربرد شیر پیسوار به کنترل کردن آب در ساختمان مسکونی محدود نمی شود. کاربردهای دیگری از این شیر در صنایع گوناگون برای کنترل کردن لوله گاز، سایر سیالات و ... دریافت خواهد شد.
انواع شیرآلات پیسوار کدام است ؟
برای خرید انواع شیرآلات باید دسته بندی های متفاوت آنها را به خوبی بشناسید. در این صورت می توانید بهترین نمونه شیرآلات را برای ساختمان خود خریداری کنید. شیر پیسوار دارای دو مدل فیلتر دار و بدون فیلتر است. هر یک از این مدل ها تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند، تنها تفاوت آنها در این است که نمونه فیلتر دار به راحتی می تواند آلودگی های درشت و سنگریزه های درون آب را حذف کند. اما این قابلیت آنها به این معنی نیست که آب را تصفیه می کند. اگر شما در مناطقی زندگی می کنید که سختی آب آن مناطق بالا می باشد باید از دستگاه تصفیه آب استفاده نمایید. برای اینکه شیر پیسوار فیلتردار کارایی مناسبی از خود نشان دهد باید هر سه ماه یکبار فیلتر آن را تعویض نمایید.
جنس شیر پیسوار
یکی از مهمترین نکاتی که زمان خرید انواع شیرآلات اهمیت دارد بررسی جنس آنها می باشد. برای خرید انواع شیر پیسوار باید جنس آنها و کیفیتی که دارند را مورد بررسی قرار دهید. شیر پیسوار را به طور معمول از جنس چدن، برنج، پلاستیک و سرب تولید می کنند. بهترین جنس شیر پیسوار، جنس برنج و چدن است. با اینکه آنها قیمت مناسبی دارند کیفیت و کارایی بی نظیری از خود نشان می دهند. با توجه به این مسئله که شیر پیسوار به طور مستقیم با آب در تماس است به هیچ عنوان زنگ نمی زند.
شیرآلات پیسوار که از جنس سرب هستند نه تنها کیفیت و مقاومت زیادی ندارند بلکه سرب را پس از مدتی درون آب آزاد می کنند. به همین دلیل این مسئله برای سلامتی افراد خیلی خطرناک می باشد. برای خرید بهترین جنس شیر پیسوار می توانید با کارشناسانی که در این زمینه تخصص و تجربه بیشتری دارند مشورت کنید. آنها به خوبی جنس های متفاوت شیر پیسوار را می شناسند و بهترین مدل را به شما برای خریداری پیشنهاد می دهند.
ساختار شیرآلات پیسوار چگونه است ؟
خصوصیات هر یک از شیرآلات را اگر بشناسیم می توانیم با اطمینان خاطر آنها را برای ساختمان خود خریداری کنیم. بر همین اساس بهتر است که خصوصیات شیر پیسوار را از جهات متفاوت بررسی کنید. روکشی که به طور معمول روی بدنه شیر پیسوار قرار می گیرد از جنس کروم و نیکل است. شیر پیسوار به راحتی می تواند فشار بالای آب را تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل نماید. دسته پلاستیکی که روی شیر پیسوار به کار گرفته می شود با توجه به کاربردی که برای لوله سرد و گرم دارد با دو رنگ آبی و قرمز تولید می گردد.
عمر طولانی شیرآلات پیسوار به عنوان یکی از مهم ترین خصوصیات شیر شناخته می شود. شما می توانید با یک بار نصب شیر پیسوار تا مدت زمان زیادی از آن استفاده کنید. در واقع شیرهای پیسوار به تعمیر و یا تعویض نیاز ندارند. تنها در صورتی که فیلتر شیر پیسوار پر می شود می توانید فیلتر آن را تعویض نمایید.
قطعات مهم شیرهای پیسوار
یکی از مهمترین موارد استفاده از شیرآلات پیسوار در منازل، برای ماشین لباسشویی، توالت فرنگی، روشویی، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی می باشد. برای روشویی و ظرفشویی دو لوله آب گرم و سرد در نظر گرفته خواهد شد. شما برای توالت فرنگی تنها به یک شیر پیسوار نیاز دارید. اگر لوله آب سرد و گرم متفاوت باشد باید دو عدد شیر پیسوار را در سیستم مورد نظر نصب نماییم. در صورتی که جزئیات و ویژگی های هر یک از شیرهای پیسوار را مورد بررسی قرار دهید می توانید بهترین مدل شیر پیسوار را برای کاربرد مدنظر خود خریداری کنید. هر یک از شیرهای پیسوار دارای قطعات مهمی هستند که وظیفه آنها جلوگیری از قطع شدن جریان آب می باشد.
شیر پیسوار چیست و چه کاربردی دارد؟ (راهنمای کامل)
در ظاهر شاید قطعهای ساده و کماهمیت باشد، اما شیر پیسوار یکی از ضروریترین اجزای تاسیسات در سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه به شمار میرود. اگر تا بهحال به تعویض شیرآلات، تعمیر لولهکشی یا نصب ماشین لباسشویی پرداختهاید، احتمالاً با این قطعه کوچک اما کاربردی مواجه شدهاید.
در این مقاله، به زبان ساده بررسی میکنیم که شیر پیسوار چیست، چه کاربردی دارد، انواع آن کداماند و چرا باید استفاده از آن را جدی گرفت.
شیر پیسوار چیست؟
شیر پیسوار (یا شیر رابط زیر شیرآلات)، یک شیر قطع و وصل کوچک است که بین لولهکشی اصلی ساختمان و شیرآلاتی مثل شیر روشویی، ظرفشویی، فلاشتانک یا ماشین لباسشویی نصب میشود. این قطعه امکان کنترل جریان آب سرد یا گرم را بهصورت مستقل و موضعی فراهم میکند.
ساختار آن معمولاً شامل:
•بدنه فلزی (معمولاً برنجی)
•مغزی سرامیکی یا توپی
•مهره و دنده برای اتصال به لوله و شیلنگ
کاربرد شیر پیسوار
1.قطع موضعی جریان آب: هنگام تعمیر یا تعویض شیرآلات، بدون نیاز به قطع آب کل ساختمان.
2.جلوگیری از نشتی: در صورت خرابی شیلنگ یا شیر، میتوان سریعاً آب را بست.
3.کنترل فشار آب: برخی مدلها دارای فیلتر یا محدودکننده فشار هستند.
4.جلوگیری از ورود رسوبات و شنریزه به شیرآلات: با داشتن فیلتر داخلی.
5.ایمنی و صرفهجویی در مصرف آب
تفاوت شیر پیسوار با شیر فلکه
•شیر فلکه برای قطع و وصل جریان آب در خطوط اصلی بهکار میرود.
•شیر پیسوار در نقاط مصرف (مثل زیر سینک یا دستشویی) نصب میشود.
•پیسوار طراحی ظریفتری دارد و مناسب فضاهای داخلی است.
نکات مهم در خرید شیر پیسوار
•جنس بدنه: بهتر است از جنس برنج با آبکاری کروم باشد (ضدزنگ و بادوام).
•نوع مغزی: مدلهای سرامیکی روانتر و طول عمر بیشتری دارند.
•داشتن فیلتر داخلی: برای محافظت از شیرآلات بسیار مفید است.
•برند معتبر: برندهایی مثل قهرمان، کلار، شودر، KWC و راسان جزو گزینههای قابلاعتماد در بازار ایران هستند.
مراحل نصب شیر پیسوار (بهصورت خلاصه)
1.بستن شیر فلکه اصلی
2.پیچاندن شیر پیسوار به سردنده دیواری
3.اتصال شیلنگ به خروجی پیسوار
4.تست نشتی و باز کردن آب
نکته: برای آببندی بهتر، از نوار تفلون استفاده کنید.
نتیجهگیری
شیر پیسوار شاید در نگاه اول یک قطعه کوچک و بیاهمیت بهنظر برسد، اما نقش بسیار مهمی در ایمنی، نگهداری و راحتی استفاده از تاسیسات دارد. با انتخاب درست و نصب اصولی آن، میتوانید از هزینههای تعمیرات احتمالی آینده جلوگیری کرده و عمر مفید شیرآلات خود را افزایش دهید.
دیدگاه خود را بنویسید