یکی از مهمترین وسیله های آشپزخانه فر است که با استفاده از آن می توانید غذاهای متفاوتی را بپزید. استفاده از این وسیله به صورت روزانه انجام می گردد. بنابراین برای خرید این وسیله باید به خوبی نیازهای خود و همچنین مدل های متفاوت آن را بررسی کنید. مدل های زیادی از این وسیله که به صورت برقی و گازی هستند را می توانید تهیه نمایید. برای اینکه با انواع مدل های متفاوت برقی و همچنین گازی این وسیله آشنایی داشته باشید در ادامه با ما همراه گردید تا اطلاعات بیشتری دریافت کنید.
معرفی مزیت های نمونه برقی برای پخت غذا
فر برقی یکی از بهترین نمونه وسیله های آشپزخانه است که گرمایش خاصی دارد. این وسیله با استفاده از نیروی برق داغ می شود و گرمای مورد نیاز برای پخت غذا را تولید می نماید. به طور معمول طبخ انواع غذاها در این وسیله با تابش حرارت انجام خواهد شد. مزیت های متفاوتی از این وسیله دریافت می گردد. نمونه های برقی این وسیله به عنوان بهترین جایگزین برای مایکروویو شناخته می شوند. از آنجایی که اشعه مضر در مایکروویو وجود دارد به بدن آسیب جدی می رساند. همچنین عملکرد یخ زدایی در کمترین بازه زمانی در این وسیله انجام خواهد شد.
گرم کردن مواد غذایی را می توانید در سریعترین بازه زمانی با استفاده از این وسیله انجام دهید. درجه حرارت فر برقی نسبت به نمونه های گازی تا حدودی بالا است. از این وسیله برای ترد شدن انواع غذا، شیرینی، کیک و ... استفاده می کنند. در واقع نسبت به مدل های گازی این وسیله برقی کاربرد بیشتری برای ترد کردن غذا دارد. کنترل دقیق و اصولی حرارت و دما در این وسیله به عنوان یکی از مهم ترین مزیت های آن شناخته می شود. این وسیله نمونه های زیادی دارد. در واقع این وسیله برنامه های متفاوتی برای پخت غذا دارد که شما می توانید از آنها استفاده کنید. تمیز کنندگی خودکار یکی از مهم ترین ویژگی های این مدل به شمار می رود. شما از مدل های برقی برای پخت و پز انواع غذاهای خشک می توانید استفاده کنید.
معایب مدل های برقی
البته با وجود این مسئله که مزیت های زیادی در مورد فر برقی وجود دارد باید معایب این وسیله را به خوبی بشناسید. میزان مصرف انرژی در این وسیله نسبت به مدل های دیگر بیشتر است. المنت های پایین و بالا در این وسیله به طور معمول باید بعد از چند سال عوض شود. اندازه این وسیله نسبت به مدل های دیگر کوچکتر می باشد. در واقع دیواره های داخلی این وسیله نسبت به دیگر مدل ها ضخیم تر خواهد بود. اکنون که به خوبی با مزیت ها و معایب فر های برقی آشنا شدید می توانید یکی از مدل های متنوع این وسیله را برای بخش های متفاوت آشپزخانه خود خریداری کنید.
مزیت های فر گازی
یکی دیگر از مدل های این وسیله آشپزخانه نمونه گازی می باشد. این وسیله را را باید به لوله کشی گاز وصل کنید. در واقع شما برای استفاده از این وسیله به شیر جدا در آشپزخانه نیاز خواهید داشت. در این مدل، از سیم های برق تنها برای اینکه لامپ مورد نیاز را روشن کنید استفاده خواهید کرد.. برای خرید انواع نمونه های گازی این وسیله باید مزیت های آن را به خوبی بشناسید. نمونه های مورد نظر در مقایسه با مدل هایی که برقی هستند ارزان تر می باشد. بنابراین اگر شما نمی خواهید هزینه زیادی برای خرید این وسیله آشپزخانه پرداخت کنید می توانید مدل های گازی را خریداری نمایید.
با توجه به این مسئله که در کشور ایران هزینه مصرف گاز نسبت به برق ارزان تر می باشد باید بدانید که هزینه مصرف انرژی این مدل از وسیله آشپزخانه نسبت به مدل های برقی مناسب تر است. به همین دلیل اگر می خواهید در هزینه های انرژی صرفه جویی کنید بهتر است که این مدل را خریداری نمایید. فر گازی نسبت به مدل های برقی با دوام تر است. هزینه تعمیراتی که برای این مدل از وسیله آشپزخانه پرداخت می کنید نسبت به مدل های برقی کمتر است. در واقع بعد از بازه زمانی مشخص شده ای باید این وسیله آشپزخانه را تعمیر کنید. به همین دلیل باید هزینههای تعمیر هر یک از آنها را به خوبی بدانید تا بتوانید طبق بودجه ای که دارید آنها را خریداری کنید.
غذا در این مدل از وسیله آشپزخانه نسبت به فر برقی کمتر خشک خواهد شد. در واقع اگر در مدل های برقی بخواهید غذا درست کنید امکان دارد بعد از چند دقیقه خشک شدن غذا را مشاهده نمایید. اما در این مدل ها خشک شدن غذا به وجود نمی آید. سرعت گرم شدن این مدل از وسیله آشپزخانه بالا است. در واقع شما بعد از خاموش کردن این وسیله به راحتی می توانید آن را دوباره گرم کنید. پس از اینکه عملیات گرم کردن دستگاه تمام شود به راحتی خنک می گردد. بر همین اساس شما می توانید با اطمینان خاطر از این وسیله استفاده کنید. به دلیل مزیت هایی که از این وسیله دریافت میشود بسیاری از افراد این مدل را نسبت به مدل های برقی برتر می دانند.
معایب فرهای گازی
معایب زیادی مربوط به فر گازی است که باید به خوبی آنها را بدانید. در این صورت می توانید بین مدل های گوناگون یکی از آنها که کاربردی تر هستند خریداری کنید. نمونه های توکار این وسیله مدل های زیادی ندارند. همچنین برنامه پخت غذای آنها محدود تر از مدل های برقی می باشد. به همین دلیل اگر شما می خواهید بین مدل های متفاوت این وسیله یکی از آنها را انتخاب کنید باید بدانید که نمونه های برقی انتخاب مناسب تری هستند. کنترل کردن حرارت و دما درون این وسیله نسبت به مدل های برقی دشوارتر است.
چرا که بیشتر این مدل از وسیله های آشپزخانه به صورت یکنواخت دما را حفظ می کنند. جمع شدن برق درون این وسیله احتمال به وجود آمدن آتش سوزی را افزایش خواهد داد. به همین دلیل باید بدانید که این وسیله نسبت به مدل های برقی خطرناک تر است. روشن کردن این وسیله به صورت دستی می باشد. البته برخی از مدل های جدید به صورت جرقه زن هستند. به طور معمول در این مدل از وسیله آشپزخانه امکان روشن کردن همزمان المنت پایین و بالا وجود نخواهد داشت.
جمع بندی
اکنون که به خوبی با مزایا و معایب فر برقی و گازی آشنا شدید می توانید بین مدل های متفاوت یکی از آنها را برای آشپزخانه خود خریداری کنید. دقت داشته باشید که هر یک از آنها بر اساس نوع نیاز شما دارای مزیت ها و معایب خاصی هستند. برهمین اساس شما باید ابتدا نوع آشپزخانه و سپس نیاز خود را بررسی کنید تا بتوانید بهترین مدل این وسیله آشپزخانه را خریداری نمایید.
مزایا و معایب فر برقی و گازی؛ کدام فر برای آشپزخانه مناسبتر است؟
انتخاب بین فر برقی و فر گازی یکی از مهمترین تصمیمهایی است که هنگام تجهیز آشپزخانه باید گرفته شود. هر کدام از این مدلها دارای ویژگیهای منحصر بهفردی هستند که بسته به سبک آشپزی، مصرف انرژی، و امکانات آشپزخانه، میتوانند انتخابی مناسب یا نامناسب باشند. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب فرهای برقی و گازی میپردازیم تا به شما در انتخاب بهتر کمک کنیم.
فر برقی؛ دقت در پخت و تکنولوژی مدرن
مزایا:
- پخت یکنواخت: فرهای برقی به دلیل المنتهای حرارتی بالا و پایین، گرما را بهصورت یکنواخت پخش میکنند و باعث میشوند غذاها بهطور یکدست پخته شوند.
- کنترل دقیق دما: در فر برقی، دمای داخلی با دقت بسیار بالایی قابل تنظیم است. این ویژگی برای پخت کیک، شیرینی و غذاهای حساس عالی است.
- دارای امکانات پیشرفته: بیشتر فرهای برقی مدرن دارای تایمر، فن کانوکشن (پخش یکنواخت گرما)، برنامههای پخت متنوع و نمایشگر دیجیتال هستند.
- ایمنی بالا: بدون شعله مستقیم کار میکند و خطر نشت گاز ندارد.
معایب:
- مصرف برق بالا: استفاده مداوم از فر برقی میتواند هزینه برق را افزایش دهد.
- نیاز به برق قوی: برخی مدلها نیاز به برق با آمپراژ بالا دارند و ممکن است نیاز به سیمکشی مجدد باشد.
- گرمایش کندتر: نسبت به فر گازی، مدت زمان گرم شدن اولیه کمی بیشتر است.
فر گازی؛ قدرت بالا و هزینه اقتصادیتر
مزایا:
- گرمایش سریع: فر گازی بسیار سریع گرم میشود و برای پختهای فوری مناسب است.
- هزینه مصرف کمتر: به طور کلی گاز شهری ارزانتر از برق است، بنابراین استفاده مداوم از فر گازی میتواند اقتصادیتر باشد.
- در دسترس بودن: در بسیاری از خانهها، لولهکشی گاز موجود است و استفاده از فر گازی آسانتر است.
معایب:
- پخش گرمای نابرابر: در برخی مدلها، گرما بهصورت یکنواخت پخش نمیشود و ممکن است غذا از یک طرف بیشتر پخته شود.
- تنظیم دما سختتر: کنترل دقیق دما در فرهای گازی دشوارتر از مدلهای برقی است.
- ایمنی کمتر: خطر نشت گاز، شعله مستقیم و نیاز به تهویه مناسب از جمله مواردی است که باید در نظر گرفته شود.
جمعبندی: فر برقی یا گازی؟
اگر به دنبال پخت حرفهای، تنظیم دقیق دما و امکانات پیشرفته هستید، فر برقی گزینهای ایدهآل است. اما اگر سرعت، هزینه مصرف پایینتر و گرمایش سریع برایتان اهمیت دارد، فر گازی انتخاب بهتری خواهد بود.
در نهایت، انتخاب بین این دو مدل به سبک زندگی، امکانات منزل و بودجه شما بستگی دارد. برخی برندها مانند داتیس، اخوان، بوش و تکنوگاز نیز مدلهایی ترکیبی یا چندکاره تولید کردهاند که از هر دو منبع انرژی بهره میبرند.
دیدگاه خود را بنویسید