در سالهای اخیر، هواپزها بهلطف طراحی جمعوجور، طبخ سریع غذا و امکان پخت غذا بدون استفاده از حجم فراوان روغن، به عضو جداییناپذیر اغلب آشپزخانهها تبدیل شدهاند. همین ویژگیها باعث افزایش موفقیت و محبوبیت هواپز برای طرفداران غذاهای سرخشده، سوخاری و فستفود شده است.
این روزها با گشتوگذار در دنیای اینترنت، گاهی اوقات رِسِپیهای عجیبوغریبی برای طبخ غذاهای مختلف با هواپز میبینیم. در این بین، بعضی افراد تقریباً هر غذایی را با استفاده از هواپز طبخ میکنند و همین امر، این تصور غلط را به وجود آورده است که «بدون هیچ محدودیتی میتوان انواع مختلف مواد غذایی را داخل هواپز گذاشت.»
خلاصه اینکه در صورت استفاده از مواد غذایی نامناسب حتی با بهترین هواپز هم ممکن است غذای شما یا کامل پخته نشود یا بسوزد. از این رو، در مقالهی حاضر، فهرستی از مواد غذاییای را که نباید در هواپز طبخ شوند، با شما به اشتراک گذاشتهایم.
بهطور کلی، مواد غذاییای را که برای طبخ درون هواپز مناسب نیستند، میتوان به پنج گروه «مواد غذایی مرطوب»، «مواد غذایی حجیم و متراکم»، «مواد غذایی سرخکردنی»، «مواد غذایی تُرد» و «مواد غذایی با طعم و بوی قوی» دستهبندی کرد. در زیر، مثالهایی از مواد غذایی هر گروه را آوردهایم:
مواد غذایی مرطوب: در صورت قرار دادن میوهها و سبزیجات و سایر مواد غذایی که حجم زیادی آب را درون خود جای دادهاند، آنها بهجای سرخشدن، بخارپز شده و بافت نرم و لطیفی خواهند داشت. برای حل این مشکل، قبل از قرار دادن مواد غذایی مرطوب داخل هواپز، حتماً آنها را یک مرتبه داخل فر بخارپز کنید.
مواد غذایی حجیم و متراکم: سینهی مرغ، تکههای ضخیم گوشت و سایر مواد غذایی حجیم و متراکم، ممکن است درون هواپز بهطور یکنواخت طبخ نشوند و علیرغم ظاهر ترد و برشتهای که دارند، مغز گوشتها کاملاً خام باقی بماند. برای حل این مشکل، فر را تا دمای ۳۵۰ درجهی فارنهایت گرم کنید و تکههای گوشت را تا حدی که بهطور کامل پخته شوند، تفت دهید.
مواد غذایی سرخکردنی: از آنجا که طبخ غذاهای سرخکردنی و کریسپی نیازمند حجم زیاد روغن هستند، پخت آنها داخل هواپز تا حد زیادی غیرممکن یا بسیار دشوار است. تلاش برای طبخ غذاهای ترد درون هواپز میتواند به بافت نرم و غیرکریسپی غذاها منجر شود. برای حل این مشکل، بهتر است از یک قابلمه و حجم زیادی روغن داغ درون آن استفاده کنید.
مواد غذایی تُرد: قرار دادن چیپس سیبزمینی یا سیبزمینیِ سرخشده و سایر مواد غذایی تُرد داخل هواپز نهتنها بافت آنها را تُردتر نمیکند، بلکه میتواند روغن و چربی نهفته در آنها را به بافت رویی منتقل کرده و تُرد بودن آنها را از بین ببرد. مواد غذایی تُرد نیازی به پخت مجدد ندارند اما اگر میخواهید آنها را طبخ کنید، توصیه میکنیم سطح آنها را به مقدار کمی نمک و روغن زیتون آغشته کرده و سپس درون یک فر معمولی بپزید.
مواد غذایی با طعم و بوی قوی: سیر، پیاز و سایر مواد غذایی که طعم و بوی قوی دارند، میتوانند طعم و بوی کلی غذا را تحتتأثیر قرار داده و بالانس بین طعم مواد غذایی موجود درون هواپز را هم تغییر دهند. برای حل این مشکل، کافی است مواد غذاییای را که طعم و بوی قوی دارند، به مقدار کم داخل هواپز قرار دهید و چنانچه احساس کردید طعم غذا عوض شد، از سایر طعمدهندهها برای جبران آن استفاده کنید.
مواد غذایی که نمیتوانید داخل هواپز طبخ کنید
در بخش قبل، نکات کلی که هنگام طبخ غذاهای مختلف با هواپز باید به آن توجه داشته باشید را با شما در میان گذاشتیم و در بخش حاضر، لیست کاملی از مواد غذایی که نباید درون هواپز طبخ شوند را به اشتراک گذاشتهایم. خوشبختانه در بعضی موارد با انجام ترفندهای خاصی میتوان مواد غذایی ممنوعه را هم درون هواپز طبخ کرد. بعضی از این ترفندها را هم در این بخش در اختیار شما قرار دادهایم.
دیدگاه خود را بنویسید